Våra Hundar.

 

 

På gården bor för tillfället 6 hundar, 1 renrasig och 5 blandraser.

Våran renrasiga Coton De Tulèar hane "Bonny" (Schandarms Blixten) erbjudes även till avelstjänst, Han är Ögonlyst och Patella U.A. Utställd med Very good och en 2:a placering. Mer info under fliken Schandarms Blixten.

Vi kommer även själva framöver att föda upp blandrasvalpar.

Vi har tre tikar (kullsyskon) som är blandning mellan Malteser-Lhasa Apso- Bichon Frisè. Ej hälsotestade ännu.

Vi har 1 tik som är efter Pillan och Bonny, ska snart hälsotestas.

 

Vi har 1 tik som är 85% Bichon Frisè - 15 % Bichon Havanaise. Pillan är ögonlyst och patella U.A  Pillan är nu pensionerad från avel.

 

Alla våra raser är fällfria, o räknas som de mer lågallergena raserna. Men detta är absolut ingen garanti för att allergiker ska tåla dem.

Storleksmässigt väger de mellan 3-7 kg och blir ca 25-30 sm höga.

Detta är lugna sällskapshundar som älskar att ligga i ditt knä inomhus. Utomhus hänger de med på vad du än önskar så som långa skogspromenader, spår, agillity, lydnad, ja vad du än behagar, så hänger de på.

De kräver inte nämnvärt med motion och passar därav både till lägenhet och gården, pensionären till barnfamiljen.

Våra hundar är tränade till vakt dvs. att de ska skälla när någon kommer in på vår gård. Men ingen av dem är skälliga annars. Vill man inte ha en skällig hund ska man uppfostra detta redan som valp.

Pälsen:

Dessa raser fäller inte vilket såklart underlättar i städningen, men kräver i sin tur pälsvård så som klippa/karda/kamma.

Vi har inte tid att sitta o borsta o föra fina frisyrer på våra hundar, därför har jag valt att trimma ner våra hundar till kort päls. Vi trimmar våra hundar 2-3 ggr. per år, och slipper då borsta o kamma pälsen och de blir mycket lättskötta.

 

Vi är ute varje dag med våra hundar på skogspromenader, och mina barn tycker om att hoppa agility med dem. Bonny, Pillan, Ninni och Alma är de av dem som tycker detta är roligast.

 

 

Mer info under flikarna med hundarnas namn.

 

Sidan är under uppbyggnad.